Linjefaget BÆREDYGTIGHED – skab handling med os

BÆREDYGTIGHED er tid til verden. Tid til at tænke – og tid til at handle. Her afprøver vi mulighederne for en bæredygtig fremtid sammen. Her lægger vi sporene til et bæredygtigt liv for dig selv, dine nærmeste og os alle.

BÆREDYGTIGHED på jysk – og med holdning

Det skal kunne svare sig at handle. Sådan er det i Jylland. Derfor undersøger vi i fællesskab, hvad der faktisk nytter noget – og hvad der nok ikke gør. Kan vi redde klimaet ved at blive veganere? Giver genanvendelse mening hos os? Hvad betyder det, at have høns – gør det noget godt for verden eller er det mest blot hyggeligt? Vi går igennem argumenterne og handler i praksis. Så er du klædt på til fremtidens bæredygtige liv.

FNs Verdensmål

FN opstillede i 2015 en række mål for vores fælles klode. Det er disse mål, der danner baggrund for undervisningen hos os. Vi udvælger i fællesskab en række af målene, som bliver ankre i undervisningen. Det kunne f.eks. være klima, fattigdom, uddannelse samt bæredygtig forbrug og produktionsformer. Vi omsætter målene i praksis – lige midt i vores fælles virkelighed.

VALGFAG

Hos os kan du vælge at gå enten i dybden eller i bredden.

Vil have flere fag, der rimer på BÆREDYGTIGHED, kan du finde dem her.

Vil du se hele valgfagspakken, klikker du her.

På linjen BÆREDYGTIGHED kommer vi ud af klasselokalet

Vi starter ofte med at gennemgå et verdensmål i sammenhæng med det, vi skal ud og lave. Vi kobler hurtigt teorien til det helt jordnære.

F.eks. skal til vi Samsø, hvor de er 100% selvforsynende med energi fra vind, sol og biomasse. Vi skal over og lære en masse om, hvordan de gør. Vi skal selvfølgelig cykle rundt og sove i shelter.

Vi skal også på ture i lokalområdet og finde guld i genbrugs-gemmerne. Af alle de materialer, vi finder, bygger vi et hønsehus med hønsegård og køkkenhave til. Du er med til at passe hønsene. I køkkenhaven sår vi årstidens grøntsager. Dem tryller vi om til lækkerier i skolens køkken. Når vi er på tur, finder vi også andre spændende ting, som vi giver nye looks og nyt liv.

Vi skal også besøge en gård med får. Du får selv lov til at klippe ét. Og bagefter skal vi bearbejde ulden, så vi kan bruge den til at lave flotte ting til andre og os selv.

Vi kommer til at sætte vores præg på skolen – måske med skolens vindmølledrevne mobiloplader-station?

Din lærer: Mette

“Vi skal passe på hinanden og vores klode. Jeg interesserer mig meget for begge dele. Det er meningsfuldt og sjovt at se, hvad man i sit eget liv kan gøre for at passe på vores verden. Lige præcis dét gør bæredygtigheds-linjen ekstra fed, fordi vi gør ord til handling og sætter ord på vores handlinger.

Det er ikke kun sjovt at bygge sin egen shelter, passe egne dyr eller oplade mobilen fra vindmøllens energi. Det er også meningsfuldt at forstå den sammenhæng, det enkelte menneske indgår i.”

– Mette, linjefagslærer.

 

BÆREDYGTIGHED tæt på by og natur

Hestlund Efterskole ligger midt i den dejlige, midtjyske natur. Her er kort til skov og hede, men også de større byer Herning og Aarhus. Den gode plads og naturen omkring os bruger vi til aktiviteter og byggerier i det fri. Vi besøger byerne for at finde ud af, hvordan bæredygtighed og verdensmål her omsættes i praksis.