Om skolen

Hestlund Efterskoles store styrke er fællesskabet. Med 87 elever fordelt på 9. og 10. klassetrin er fællesskabet fasttømret og altid lige ved hånden, og vi har øje for hinanden. Nærvær er vores varemærke.

Du bliver en del af et unikt fællesskab på Hestlund Efterskole. Vi vil hinanden og ser hinanden, og har plads til masser af sjov, samtaler, fordybelse, læring og meget andet. Vi bidrager alle til, at fællesskabet er noget helt særligt.

Vi har lille klassekvotient, hvilket er en kvalitet, fordi ingen kan gemme sig i undervisningen. Vi har desuden niveaudeling, som betyder, at du får undervisning svarende til de ressourcer, du har. Vi satser på høj faglighed i undervisningen.

Du kan vælge følgende linjer:

Idræt & Adventure

Gastronomi & Ernæring

Kunst & design

musik & performance

FODBOLD

Innovation i undervisningen

10. klasse kalder vi Innova10, fordi der er flere ugentlige timer i innovation – altså læring i at tænke ud af boksen og være idérig. Vi mener, at det er vigtige kompetencer for dig at have på fremtidens arbejdsmarked. Vi er dygtige til innovation, og har vundet mange titler og præmier for vores kreativitet

Fede Faciliteter

Hestlund har rigtig gode lokaler til det hele. Vi har en lækker hal, en udendørs multibane, et flot musiklokale, nyt studie, et aktivt sløjd-lokale, kreativ-lokale, fitnessrum, knallertværksted og mange andre fritidsrum. Skolen har også en masse lyd & lys-udstyr som vi bruger til skolens mange arrangementer.

Klasselokalerne er udstyret med de nyeste smartboards, og der er selvfølgelig trådløst net over hele skolen.

Dagligstuen har vi placeret lige midt i skolen, så der er næsten altid nogen at hygge sig med. I dagligstuen har vi billard, wii og mange andre spil.

Skolens historie

Hestlund Efterskole tog sin begyndelse i 1981 i en gammel kommuneskole, som fungerede fra 1944-1964. Fra 1964 blev bygningerne brugt til erhvervsformål, indtil kredsen bag Hestlund Efterskole købte bygningerne i 1980 og gik i gang med at indrette den til efterskole.

I august 1981 modtog skolen de første 46 elever, og en ny epoke i skolens historie var indledt. Siden da er skolen blevet udbygget i takt med økonomi og større elevtal, så vi i dag har en fuldt udbygget moderne skole.

Hestlund har siden sin begyndelse haft tre forstandere:

• Kristian Lynge 1981 – 2006
  • Carsten Maagaard 2006 – 2010