Efterskolernes Dag 2020 på Hestlund Efterskole - d. 27. september kl. 13-17

Se begivenheden

Den kreative retning

Her er der tid til håndværk og håndarbejde. Tid til at lære nye teknikker, redskaber og materialer at kende. Tid til koncentration og hygge.

Design, beklædning og håndværk for alle

Er du vild med at være kreativ og skabe ting ud af ingenting og alting? Så slip fantasien løs og lad drømme blive til virkelighed. Her får du rig mulighed for at udfolde dig kreativt og nyskabende inden for et ocean af forskellige materialer og genrer.

Du får mulighed for at videreudvikle det, du kan, men også blive udfordret i nye aktiviteter. Du får præsenteret nye håndværk og teknikker, men skal også selv være medskabende i processerne.

 

Indhold og materialer

Du kommer til at lave rigtig mange forskellige ting, du ikke har lavet før. Du får styr på alle teknikkerne bag de enkelte discipliner, så du kan opnå det optimale resultat.

Vi kan f.eks. designe og fremstille æsker helt fra bunden. Nogle hækler en kæmpe Kay Bojesen-abe, mens en anden syr en balkjole, og flere er i gang med strikkede halstørklæder. Andre laver små ståltrådsjuletræer med utallige grønlandsperler på.

Mulighederne er uendelige, og vi inspirerer hinanden til nye, sjove, temmelig fantastiske produkter!

Emnerne kunne f.eks. være: Syning, broderi og stofmaling, æskefremstilling, maleri, strik og hækling.

Eller hvad kan vi få ud af: Genbrugsting, beton, ståltråd og perler?

Mulighederne er uendelige.

VALGFAG

Du kan vælge endnu flere kreative fag her.

Hvis du har lyst til at gå mere i bredden og se alle valgfag, klikker du her.

Ud på tur

Med ‘Design, beklædning og håndværk’-linjen tager vi på tur og besøger f.eks. VIA design ved Herning. Her får vi et indblik i hvilke uddannelsesmuligheder, der er inden for det kreative felt.

Vi besøger også gerne en kunstner eller kunsthåndværker og hører om vejen til at leve af sin kreativitet.

Når vi er på ture med hele efterskolen til f.eks. København eller Prag, udnytter vi også her muligheden for at se og opleve kunst og kunsthåndværk. Og er der mulighed for det, arrangerer vi gerne et minikursus med en særlig kunstform eller teknik for at udvikle vores kreative sans og håndværksmæssige kunnen endnu mere.

“Kunst er et fremragende talerør”

”I 9. klasse valgte jeg linjen, fordi jeg gerne ville lære at sy og designe ting i stof. Her i 10. klasse har jeg valgt at fortsætte på linjen for at blive bedre til at tegne. Mennesket har tegnet og malet i tusindvis af år, og den tanke kan jeg godt lide. Det er en fremragende måde at levere budskaber på.

Et af mine yndlingstemaer i tegningerne er frihed. Det at være fri. At turde være sig selv og vise andre, hvem man er. Man kan beskrive frihed ved hjælp af det, man tegner – men også i måden, man gør det på. F.eks. ved at vælge en simpel frihåndsteknik.

Jeg elsker at gå på efterskole. Her på Hestlund er man nødt til selv at tage noget ansvar for sin udvikling, men det er ok – for det giver en masse erfaring, som man kan bruge senere…” 

Mustafa, elev

Din lærer er Karen Marie

Karen Marie er uddannet håndarbejdslærer og konditor. Hun har stor erfaring med mange forskellige teknikker og materialer og sørger for at forny sig, så hun kan blive ved med at inspirere: ”På denne linje får vi hoved og hænder til at arbejde sammen.”

Linjens lokale er fyldt med alle mulige materialer, så du ret hurtigt kan gå igang, når du får en idé.

“Det fede er, at man kan skabe noget sjovt og levende ud af småkedelige materialer. Ja faktisk kan man skabe, hvad man vil – og tilmed noget, som kan glæde andre. Der er en god stemning her i ”Krea”. Alle arbejder meget koncentreret, men vi hygger os helt vildt.”

Iben, elev

 

Slut af med dit eget projekt 

I slutningen af året får du en fri opgave, hvor du kan bruge alle de teknikker, du har lært i undervisningen. Det handler simpelthen om at få hoved og hænder til at arbejde sammen, så det slår gnister.

En disciplin, som de fleste elever på linjen mestrer efter et år på Hestlund Efterskole – og som altid resulterer i fantastiske, sjove, skøre og interessante påfund!

 

Oplev skolen på egen hånd med en rundvisning