Hestlund innoverede for fuld skrue

10. klasserne fra Hestlund Efterskole satte et grundigt fingeraftryk på det netop gennemførte innovations-event Danish Entrepreneurship Awards i Fredericia. Næste år går eleverne benhårdt efter medaljerne!

For femte gang drog Hestlund Efterskole afsted på innovations-togt, da der forleden blev afholdt Danish Entrepreneurship Awards 2017 i Fredericia Messecenter. I alt 7000 skoleelver dystede i innovation og iværksætteri, og de gode idéer fløj om ørerne i de enorme haller.

De 40 Hestlund-elever brugte tiden fornuftigt og kom op med i alt ni projekter, som deltog i konkurrencen om æren og checks på beløb op til 10.000 kroner. Lærer John Laue beretter:

”Det var et rigtig flot år for os. Flere af dommerne var meget imponerede over vores projekter, og selvom vi ikke nåede finalen, var det min opfattelse, at vi var tæt på. Jeg er faktisk stolt af vores unge mennesker,” lyder det fra John Laue, som i det daglige er en af tovholderne på Hestlund Efterskoles innovationsforløb, kaldet Innova10.

Stor idérigdom hos ungdommen

Blandt de ni Hestlund-projekter kan nævnes MOM-appen, som hjælper til med praktiske gøremål, når brugeren er flyttet hjemmefra. Der var også en app, som gør grammatik sjovere, og som hjælper med at rette en stil. Endelig syslede en gruppe med et trådløst højttalersystem, hvor der kan knyttes et ubegrænset antal højttalere til.

”Det var spændende at være med, og det var en god oplevelse at få så meget positiv respons og konstruktive forslag til forbedringer af vores produkt. Det er jo rart at vide, at det, som vi går og roder med i Innova10-undervisningen er af høj standard,” siger Frida Vig Carlsen.

”I det hele taget er innovation og idéudvikling en god ting, for vi lærer at projektere og se opgaver og løsningsforslag fra mange sider. Det med at ’tænke ud af boksen’ er lidt en kliché, men det dækker faktisk ret godt det, vi gør. Vi opbryder den normale undervisning og når på den måde frem til andre resultater,” konstaterer Isabella Chetana Andersen.

Selvtilliden bliver stivet af

Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som f.eks. Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen, der begge er kendt fra DR1-programmet Løvens Hule.

Ifølge lærer John Laue slæber eleverne samlet set en masse selvtillid med sig hjem – og mod på at turde bryde grænser og opfinde nyt:

”De ikke er alene om at turde det, men knokler sammen med en masse andre skøre og kreative mennesker. Det er en bydende nødvendighed i dag at tænke kreativitet ind i alle sektorer af vores samfundsliv. Og når eleverne får lov til at være kreative og medskabende, så rykker det virkelig,” siger en begejstret John Laue.

Han har i år medvirket til at få tilføjet App Design som valgfag på Hestlund Efterskole – og bebuder endnu flere nye tiltag inden for innovation og iværksætteri efter sommerferien.

Læs mere om Innova10 HER

Nysgerrig efter mere?