Lær at udvikle apps på Hestlund Efterskole

Hestlund Efterskole har en god tradition for at indflette innovation i undervisningen. Nu åbner skolen et nyt innovativt kapitel i form af faget ’APP DESIGN’.

Hestlund Efterskoles 10. klasser lærer gennem faget ’Innova10’ fra første færd at tænke kreativt og udvikle idéer. De er så gode til det, at et af deres produkter er sat i produktion hos møbelvirksomheden Thorsø Møbler. Nu går skolen skridtet videre og indleder efter sommerferien undervisning i design og kodning af apps til Apple’s mobile produkter.

– Her på Hestlund Efterskole vil vi gerne klæde eleverne maksimalt på til en fremtid, hvor der i mange brancher vil blive stillet store krav til den enkeltes evner til at idéudvikle og realisere projekter. Derfor passer ’APP DESIGN’ helt naturligt ind både som valgfag og som del af den obligatoriske, innovative undervisning i 10. klasse, siger efterskolelærer og tovholder på ’Innova10’, John Laue.

Ung, lokal komet i faget leder slagets gang

Som lærer i ’APP DESIGN’ har Hestlund Efterskole tilknyttet det lokale stjernefrø, Jonas Bjerg fra Herning, der med sin egen virksomhed, NNE A/S, har udviklet professionelle apps og hjemmesider i snart fem år. Lige nu er han blandt andet i gang med en ”børneplatform” til Region Midtjyllands børnehospitals hjemmeside.

Han fortæller her halvkryptisk om, hvad eleverne har i vente:

– Formålet med faget er at give den studerende en forståelse for udviklingsprocessen af applikationer til iOS. Faget går i dybden med native apps [apps, der er udviklet til specifikke platforme] og lærer de studerende Apples nyeste udgave af Swift – et stærkt og intuitivt programmeringssprog til macOS og iOS, siger Jonas Bjerg og tilføjer:

– Den studerende vil få mulighed for at dykke ned i selve processen forbundet med softwareudvikling og vil selv i løbet af kurset udvikle apps til iPhones eller iPads.

Et overordnet boost til innovationen

Eleverne i det nye valgfag kan med andre ord tage de første spæde skridt ud ad en farbar karrierevej. Samtlige elever på Hestlund Efterskoles 10. klasse vil gennem undervisningen i ’Innova10’ opleve et digitalt boost af undervisningen, da app-udvikler Jonas Bjerg her vil optræde som gæstelærer – blandt andet op til efterskolens deltagelse i landets største idéfest for elever og studerende, Danish Entrepreneurship Award 2017 i Fredericia.

– Jonas vil gå ind og tilføre et spændende og vigtigt element i elevernes innovative processer. Jeg er sikker på, at hans input generelt vil opkvalificere de projekter, som vi tager med til Fredericia til november, siger lærer John Laue.

Undervisningen i ’APP DESIGN’ går i luften lige efter sommerferien, og der er stadig enkelte ledige pladser på holdet.

Nysgerrig efter mere?