Kost og sundhed på Hestlund Efterskole
På Hestlund Efterskole står en kok og en køkkenleder for kosten. Vi lægger os så tæt op ad det hjemlige køkken som muligt, samtidig med at vi præsenterer eleverne for mad, de måske ikke har smagt før. I vores køkken får kreativiteten lov til at blomstre, og der kræses hver dag om eleverne og medarbejderne.
Bæredygtighed i køkkenet
Med udgangspunkt i de nyeste kostråd har Hestlund Efterskole påbegyndt en omstilling, der betyder mere grøn og miljøvenlig drift. Det indebærer blandt andet reduceret kødforbrug, men til gengæld en masse nye spændende retter.
Det er en høj prioritet for os, at vi anvender økologiske råvarer, når det er muligt.
Vi ønsker at passe på hinanden og på vores fælles jord. Derfor tænker vi bæredygtighed ind i vores dagligdag i køkkenet. Det betyder, at vi laver næsten al maden fra bunden, bruger lokale råvarer og prioriterer at have et meget lille madspil.
Vi serverer lokale grøntsager hver dag og laver kreative retter ud af vores rester.
Vi gør også en dyd ud af at affaldssortere, så vores rester kan genbruges.
Køkkentjansen på efterskole
Hvordan laver man en tunmousse, steger en frikadelle eller rører en mayonnaise? Eller hvordan fremstiller man sund og nærende studiemad? På Hestlund er vi en aktiv del af projekt ”Køkkentjansen”.
Vores dygtige køkkenansatte arbejder med at give dig øget viden om mad og måltider, håndværksmæssige køkkenfærdigheder og madlavningslyst. Vi giver dig lyst til at eksperimentere i køkkenet og åbner dine øjne for, at madlavning kan være en leg.
Hver dag hjælper elever til i køkkenet med både madlavning og opvask.
Læs mere på www.køkkentjansen.nu
Varieret kost
spændende kost
Der bliver kræset om eleverne, for vi vægter kvalitet højt. Hver dag er der hjemmebag til formiddagskaffen, et lækkert måltid varm middagsmad med tilhørende salater og aftensmad med lune retter og godt dansk rugbrød med pålæg.
Hvis du har en særlig livret, som du bare elsker, så er køkkenet altid åbne for forslag. Hvis du er allergisk over for bestemte fødevarer, tager køkkenet naturligvis også særligt hensyn til dig.
Hos os er der mulighed for, at du kan være fuldtidsvegetar.
Når du har fødselsdag, bager køkkenet en personlig kagemand til dig og dekorerer den efter alle kunstens regler.
Mælk og frugt hver dag
Vi serverer mælk og frisk frugt hver dag.
Mælk og frugt er sundt for dig. Derfor deltager vi i EU-Skoleordningen for frugt, grønt og mælk, der er støttet med EU-midler.