Logo Hestlund Efterskole

Kom til Åbent Hus d. 6. juni

Logo Hestlund Efterskole

Tanketrænerne

Et tilbud til dig, der kæmper med overbekymring, generthed eller ængstelighed.

Braetspil

Få hjælp til dine tanker

På Hestlund Efterskole tilbyder vi et skoleår, hvor du får mulighed for at tage kampen op med den negative indre stemme og tage dit ungdomsliv med venskaber, fælles oplevelser og læring tilbage.

I videoerne herunder kan du høre vores forstander, vores psykolog og to af vores elever fortælle om tanketrænerne.

Kan du genkende dette?

  • Jeg tænker så meget over, hvad andre tænker om mig, at det forstyrrer min hverdag
  • Jeg bliver meget usikker, når jeg skal tale med nye mennesker
  • Jeg lader være at gøre ting jeg gerne vil fordi jeg bekymrer mig om, hvad andre siger
  • Jeg har svært ved at sige noget i skolen, fordi jeg er bange for at sige noget forkert
  • Jeg får det rigtig ubehageligt, hvis jeg er i fokus
  • Jeg bekymrer mig mere end de fleste andre, jeg kender
  • Jeg har indimellem svært ved at sove, fordi tankerne ikke vil stoppe med at køre i ring

Forstander

Psykolog

Elever

Den indre negative stemme

Mange unge mennesker kæmper med en indre negativ stemme inde i hovedet, der fortæller dem ”jeg er ikke god nok”, ”jeg er ikke værd at elske”, ”alle tænker dårligt om mig”, ”jeg er ikke pæn nok”. Måske slår man hårdt ned på selv den mindste fejl, man begår. Den kritiske indre snak slider langsomt, men sikkert selvværdet ned.

Man får måske sværere ved at være sammen med klassekammerater og andre på sin egen alder, fordi den indre stemme har travlt med at fortælle, at de i øvrigt heller ikke synes, man er god nok og sikkert ikke gider være sammen med én.

Bekymringer

Måske handler de indre negative tanker ikke så meget om, hvad andre tænker, men mere om ting, der kunne være farlige eller gå galt. Det kan eksempelvis være, at tankerne hele tiden kredser om, at der kunne ske én selv eller familien noget. Det kan måske også være svært at stoppe med at tænke på klimaet, på faren for terror eller tusind andre bekymringer. Bekymringer vi alle kender, men de kan fylde så meget, at de forstyrrer ungdomslivet.

Du er ikke alene!

Kæmper du med en indre negativ stemme, er det vigtigt, at vide at du ikke er alene, og at det ikke behøver at være sådan!

Medarbejderne på Hestlund Efterskole har specialiseret viden i forhold til at hjælpe unge, der bekymrer sig for meget og forstyrres i deres ungdomsliv og skolegang.

Vi hjælper den unge til at tage sit ungdomsliv tilbage og blive en mere sikker udgave af sig selv.

Vi tilbyder

Opstart på forløb inden skoleåret begynder sammen med en mindre gruppe af unge, der også kæmper med tanker og bekymringer. Dermed kender du allerede nogle af lærerne og en lille gruppe elever, når skoleåret begynder.

Undervisningsaften for forældre lige før sommerferien, hvor dine forældre får råd og vejledning i, hvordan de støtter og hjælper dig bedst muligt.

Når du begynder skoleåret, vil du deltage i en gruppe to timer ugentligt i 10 uger, hvor vi vil arbejde med tanker og arbejde frem mod, at du kan gøre de ting, du gerne vil i dit liv.

For at være sikre på, at du altid har nogen at gå til, møder du din kontaktlærer, før du begynder på skolen. Han eller hun vil hjælpe dig godt i gang med din nye hverdag som efterskoleelev. Og følger dig gennem hele skoleåret.

Musical på Hestlund Efterskole 849
Fodbold på Hestlund Efterskole 807

Pilotskole

Hestlund Efterskole er pilotskole for Tanketrænerne, der retter sig mod unge der kæmper med overtænkning og generthed. Forløbet er udviklet af Stine Hæk, der er psykolog og medforfatter på ”Monstermanualen” – en bog til børn med mange bekymringer.

Stine har specialiseret sig i overbekymring og overtænkning og har blandt andet udviklet undervisningsmaterialer til lærere og ”Tanketrænerne”, der retter sig mod den unge selv. Stine er selv medunderviser gennem hele Tanketræner-forløbet.

galleri top