Logo Hestlund Efterskole

Åbent hus d. 29. august

Tanketrænerne

Et tilbud til dig, der kæmper med overbekymring, generthed eller ængstelighed.

Braetspil

Få hjælp til dine tanker

På Hestlund Efterskole tilbyder vi et skoleår, hvor du får mulighed for at tage kampen op med den negative indre stemme og tage dit ungdomsliv med venskaber, fælles oplevelser og læring tilbage.

I videoerne herunder kan du høre vores forstander, vores psykolog og to elever fortælle om tanketrænerne.

Kan du genkende dette?

 • Jeg tænker alt for meget over, hvad andre tænker om mig

 • Jeg bliver meget usikker, når jeg skal tale med nye mennesker

 • Jeg lader være at gøre ting, fordi jeg bekymrer mig om, hvad andre siger

 • Jeg får det rigtig ubehageligt, hvis jeg er i fokus

 • Jeg bekymrer mig mere end de fleste andre, jeg kender

 • Små ting kan komme til at fylde alt for meget for mig

 • Jeg har indimellem svært ved at sove, fordi tankerne kører i ring

Forstander

Psykolog

Elever

Den indre negative stemme

Mange unge mennesker kæmper med en indre negativ stemme, der fortæller dem: ”Jeg er ikke god nok”, ”De andre tænker dårligt om mig”, og ”Jeg er ikke pæn nok”. Måske bliver man slået ud af kurs, hvis man begår en lille fejl. Den kritiske indre snak slider langsomt, men sikkert selvværdet ned.

Man får måske sværere ved at være sammen med sine klassekammerater, fordi den indre stemme har travlt med at fortælle, at de i øvrigt heller ikke synes, man er god nok og sikkert ikke gider være sammen med en.

Bekymringer

Måske handler de indre negative tanker ikke så meget om, hvad andre tænker, men mere om ting, der kunne være farlige eller gå galt. Det kan eksempelvis være, at tankerne hele tiden kredser om, at der kunne ske én selv eller familien noget. Det kan måske også være svært at stoppe med at tænke på klimaet, på faren for terror eller tusind andre bekymringer. Bekymringer vi alle kender, men de kan fylde så meget, at de forstyrrer ungdomslivet.

Du er ikke alene!

Kæmper du med en indre negativ stemme, er det vigtigt, at vide at du ikke er alene, og at det ikke behøver at være sådan!

Medarbejderne på Hestlund Efterskole er opkvalificeret og har specialiseret viden i forhold til at hjælpe unge, der forstyrres i et almindeligt ungdomsliv pga. uhensigtsmæssige tankemønstre og handlinger.

Vi hjælper den unge til at tage sit ungdomsliv tilbage og blive en mere sikker udgave af sig selv.

Vi tilbyder

Først og fremmest er vi meget bevidste om, at et inkluderende og forpligtende fællesskab er afgørende for, at du kan udvikle dig. Det gør vi vores absolut bedste for at skabe på Hestlund Efterskole.

 

 • Du mødes allerede inden skolestart sammen med en mindre gruppe af unge, der også påtænker at skulle starte på Tanketrænerne.Dermed kender du allerede nogle af lærerne og andre unge, når dit efterskoleophold starter.

 • Mødeaften for forældre lige før sommerferien, så dine forældre får råd og vejledning omkring, hvordan de støtter og hjælper dig bedst muligt.

 • Når skoleåret starter, vil der være Tanketræner-aktiviteter for hele skolen, og du vil få mulighed for at deltage i en gruppe, der mødes ugentligt i starten. I gruppen vil du få redskaber til at arbejde med dine tanker og arbejde frem mod, at du kan gøre de ting, du gerne vil i dit liv.

 • For at du kan være sikker på, at du altid har nogen at gå til, bliver du præsenteret for din kontaktlærer, før du starter, og han eller hun vil hjælpe dig godt i gang med hverdagen på efterskolen.

Musical på Hestlund Efterskole 849
Fodbold på Hestlund Efterskole 807

Pilotskole

Hestlund Efterskole er pilotskole for Tanketrænerne, der retter sig mod unge der kæmper med overtænkning og generthed. Forløbet er udviklet af Stine Hæk, der er psykolog og medforfatter på ”Monstermanualen” – en bog til børn med mange bekymringer.

Stine har specialiseret sig i overbekymring og overtænkning og har blandt andet udviklet undervisningsmaterialer til lærere og ”Tanketrænerne”, der retter sig mod den unge selv. Stine er selv medunderviser gennem hele Tanketræner-forløbet.

galleri top