Logo Hestlund Efterskole

Åbent hus d. 29. august

valgfag

Valgfag er kagens svar på flødeskum. Her kan du dykke ned i dine interesser – eller opdage nye hobbies.

Her er overblikket over vores valgfag.

ValgfagMusikFællesskabSportKreativitet
HVERDAGSPSYKOLOGI
Læs mere om

Hverdagspsykologi

MUSICAL
Læs mere om

Musical

HE Makeover 1
Læs mere om

HE Makeover

KERAMIK 1
Læs mere om

Keramik

IMPROTEATER
Læs mere om

Improteater

BADMINTON 1
Læs mere om

Badminton

Strik haekle og broderi
Læs mere om

Strik, hækle og broderi

Faelleskor 1
Læs mere om

Fælleskor

tekstildesign 1
Læs mere om

Tekstildesign

SPIKEBALL 1
Læs mere om

Spikeball

ESCAPEROOM
Læs mere om

Escape Room

UDENDOeRS MADLAVNING 1
Læs mere om

Udendørs madlavning

VOLLEYBALL

Volleyball

KONDITOR
Læs mere om

Konditor

GENBRUGSGULD TEKSTIL 1
Læs mere om

Genbrugsguld – tekstil

BRAeTSPIL
Læs mere om

Brætspil

HVEM ER HAM DER GUD
Læs mere om

Hvem er ham der Gud?

CROSSDANCE

Crossdance

EMBRACE
Læs mere om

Embrace

MEDIEFAG
Læs mere om

Mediefag

SOME GET REEL
Læs mere om

SOME – Get reel!

PROGRAMMERING 3D PRINT
Læs mere om

Programmering og 3D-print

FODBOLD
Læs mere om

Fodbold

TANKETRAeNER
Læs mere om

Tanketræner

INSTRUMENT
Læs mere om

Instrument

drama
Læs mere om

Drama

Traesloejd
Læs mere om

Træsløjd

BEACHVOLLEY
Læs mere om

Beachvolley

ESPORT
Læs mere om

Esport

OUTDOORSKILLS 1
Læs mere om

Outdoor Skills

fag X
Læs mere om

Fag X

Læs mere om

Hverdagspsykologi

Er du nysgerrig på, hvordan vores sind fungerer? I dette valgfag dykker vi ned i grundlæggende psykologi og udforsker menneskets adfærd. Sammen undersøger vi, hvordan psykologiske principper kan anvendes i praksis. Gør dig klar til at blive klogere på dig selv og andre!

Underviser: Anette (AB)

Læs mere om

Musical

En af årets helt store begivenheder på Hestlund Efterskole er musicalugen. I dette valgfag tager vi forskud på glæderne og begynder prøverne lidt før tid. Drømmer du om at stå på scenen, danse eller spille skuespil i årets store musical, så får du her chancen for at arbejde med skuespilteknikker og drama, så du er klar til årets audition. Du vil også kunne bidrage til årets manuskript eller komme med gode ideer til scenografien.

Undervisere: Helene (HP)

Læs mere om

HE Makeover

I dette valgfag skal vi med din hjælp gøre vores efterskole endnu mere hyggelig. Vi tænker nye muligheder for indretning, hvilke farver der skal op på væggene og upcycler gamle møbler til nye. Tidligere har vi ændret belysningen i dagligstuen, tilføjet mørklægningsgardiner på værelserne og seje bogreoler. Vi skal selvfølgelig på genbrugsture! Valgfaget er for dig, der elsker indretning, design, hygge og genbrugsture.

Læs mere om

Keramik

Elsker du at lege med farver og skabe kunst med dine bare hænder? Grib fat i leret og kom med i keramikværkstedet, hvor kun fantasien sætter grænser. Vi dykker ned i forskellige teknikker som formgivning, glasering og modellering, men altid med dit helt eget og personlige udtryk. I værkstedet er du med fra start til slut, når der skal formgives, glaseres og brændes. Til sidst står du med dine helt egne håndlavede produkter, som både er både unikke og brugbare.

Undervisere: Karen Marie (KS) og Henrik (HT)

Læs mere om

Improteater

Måske kender du improteater fra programmer som “Rundt på gulvet” og sketchshows. På dette valgfag skal vi træne spontaniteten med sjove teaterøvelser og gakkede lege som fx “Afhøring”, “FRYS” og “Fortæl historien”. Her kan man ikke gøre noget forkert, for der er ikke noget rigtigt svar! Du vil lære at sige JA til andres ideer, opleve et tillidsfuldt og eksperimenterende fællesskab og blive mester til at tænke hurtigt. Måske du også bliver mere modig, end du troede, du var?

Underviser: Helene (HP)

Læs mere om

Badminton

Fællesskab, udfordringer, gode grin og personlig udvikling. Dét er der garanti for, hvis du vælger badminton som valgfag. Badminton er en af de mest eksplosive sportsgrene, der findes, så både din kondition, puls og din reaktionshastighed vil hurtigt blive forbedret.
Badminton er både for dig, som har spillet før, og for dig, som holder en ketsjer og fjerbold i hænderne for første gang. Der er plads til alle.

Underviser: Jakob (JN)

Læs mere om

Strik, hækle og broderi

Vil du gerne strikke et halstørklæde til din Far, eller en trøje til dig selv?
Kunne du tænke dig at hækle en taske til din Mor eller en bamse til lillebror?
Eller vil du meget hellere brodere nogle blomster til en toilettaske, eller et bogstav til en kasse? Holdet indbyder til masser af hyggelige snakke, inspiration og hjælp til at lave lige det projekt, du drømmer om.

Underviser: Karen Marie (KS)

Læs mere om

Fælleskor

Vi skal synge sammen, så taget letter. I Fælleskoret er der kun ét krav, for at være med: Du kan lide at synge – og særligt sammen med andre. Derfor er alle velkommen uanset, om du har sunget hele dit liv eller først lige er begyndt. Vi skal synge nyt og gammelt, rytmisk og klassisk og en- og flerstemmigt. Når der er anledning og mulighed for det, får andre lov at høre, hvad vi arbejder med. Fællessang gør skaber sammenhold. Du vil helt sikkert gå fra timen med et smil på læben.

Underviser: Inger Lene (IP)

Læs mere om

Tekstildesign

Vil du gerne lære at sy dine egne sweat-pants, shorts, hoodies, hørbukser,
t-shirts, nederdele, nattøj, toilettasker/tasker eller en gallakjole, så er du landet det helt rigtige sted! Uanset om du er vant til at styre symaskinen, eller om du er helt ny, så er der plads til dig. Du kommer med dine ideer, vi finder mønstre, tager på indkøb, klipper stoffet og vupti – så har du tøj, du helt selv har designet og syet.

Underviser: Karen Marie (KS)

Læs mere om

Spikeball

Valgfaget Spikeball er for dig, der gerne vil blive dygtigere til det populære “havespil”. Du vil blive introduceret til spillets regler, prøve kræfter med forskellige slag- og serveteknikker samt arbejde med basale forsvars- og angrebstaktikker. Men vigtigst af alt skal vi bare spille en masse, da det er sådan, man bliver bedre. Uanset om du er nybegynder eller øvet, vil der være rig mulighed for at forbedre dit spil.

Underviser: Jakob (JN)

Læs mere om

Escape Room

I dette mini-valgfag skal vi opfinde og lave vores eget Escape Room. Vi skal udtænke historier, lave koder og finde på gåder og opgaver, der skal løses af rummets gæster. Vi skal skabe et Escape Room-univers ved at designe og indrette rummet med forskellige remedier. Til sidst skal vi have forskellige ”gæster” ind i rummet, som skal forsøge at løse det opdigtede mysterium – og forhåbentlig komme ud igen. Faget er for dig, som elsker at udtænke koder, digte historier, er kreativ og opfindsom, og som kan samarbejde om et fælles projekt.

Underviser: Jakob (JN)

Læs mere om

Udendørs madlavning

Du skal vælge udendørs madlavning hvis du gerne vil prøve noget nyt. Ny mad, ny tilberedningsteknik og nye omgivelser. I dette valgfag skal vi have en nærmest legende tilgang til madlavning. Vi vil kaste os ud i alt fra grill og bål til grubestegning og ceviche. Der vil i faget både være konkurrencer i madlavning og andre ting som fx båltænding, men mest af alt, vil det handle om hygge og god mad.

Underviser: Jonas (JJ)

Volleyball

Smash, blokering og den perfekte serv, det er bare nogle af de ting, vi dykker ned i på valgfaget volleyball. Gennem sjove øvelser og masser af kampe, vil vi styrke både din individuelle udvikling og samarbejdet på holdet. Vi tager ofte ud til turneringer og giver de andre efterskoler kamp til stregen. Samarbejde og holdånd er nemlig altafgørende i volleyball, så for os er en positiv indstilling og gejst altafgørende. Vi vil også træne din koordination, overblik, kondition og strategiske tænkning. Volley er både for dig, der har spillet volley før, og for dig, der gerne vil lære det. Det vigtigste er dog hele tiden at spillet skal være sjovt og stemningen god.

Undervisere: Jonas (JJ) og Kristian (KD)

Læs mere om

Konditor

Løber dine tænder i vand, når du går forbi bagerens vindue og kunne du tænke dig at gøre dem kunsten efter? Så er det her, du skal være med! Vi skal arbejde med gode råvarer såsom marcipan, fløde, smør og chokolade. Du vil trylle både othellolagkager, mousser, cheesecakes, roulader, flødekager, napoleonshatte og jordbærtærter frem, når vi går i køkkenet sammen. Det eneste der kræves af dig er, at du har lyst til at lave tingene – og selvfølgelig spise det hele til sidst.

Underviser: Karen Marie (KS)

Læs mere om

Genbrugsguld – tekstil

Kan du lide at lave re-designs? Føler du dig hjemme i genbrugsbutikker og elsker at jagte ”guld” blandt det tøj, andre har kasseret? I valgfaget Genbrugsguld skal vi på genbrugsture, hvor vi vil lede efter gammelt sengetøj, skjorter, cowboybukser eller andet tekstil. Hjemme i design-lokalet vil vi herefter give de gamle tekstiler nyt liv. Dét er bæredygtigt, sjovt og du får helt sikkert noget helt unikt tøj til dit skab.

Underviser: Karen Marie (KS)

Læs mere om

Fitness og Styrke

Går du op i at have en sund og stærk krop? Får du fornyet energi ved at bevæge dig og få pulsen op? Så kom med på valgfaget ”Fitness og styrke”. Her får du en grundlæggende introduktion til, hvordan du bliver stærkere, sundere og kommer i bedre form på en balanceret måde. Vi afliver og bekræfter nogle af alle myterne, der er derude om muskelopbygning, kosttilskud og forskellige træningsmetoder. Men mest af alt giver vi den gas med træning og højt humør til højt musik over højtalerne.

Underviser: Torben (TR)

Læs mere om

Brætspil

Er du den, der altid er klar på et godt brætspil? Elsker du konkurrencer, nye tricks og hygge med vennerne? På valgfaget ’Brætspil’ vil du opleve et særligt fællesskab med ligesindede, når vi slipper spilleglæden løs. Brætspil udfordrer din tålmodighed, øger din koncentrationsevne, inspirerer din kreativitet og lærer dig at samarbejde. Vi kommer til at spille klassiske brætspil og spil, som ingen af jer har prøvet før. Så der er garanti for, at du både kan finde dine hemmelige, strategiske træk frem og udfordres på ny.

Underviser: Jonas (JJ)

Læs mere om

Hvem er ham der Gud?

Det kan nogle gange være en smule forvirrende at være kristen eller blive klog på, hvad det er, man tror på. På dette valgfag har vi mulighed for at gå på opdagelse i, hvad det vil sige at være kristen. Vi kommer til at undersøge og stille spørgsmål, så vi forhåbentlig lærer lidt om, hvem ham der Gud egentlig er – kristen eller ej. Der er alverdens muligheder for at præge samtalen, så kom og vær’ med!

Undervisere: Ida Marie (IB)

Crossdance

Er du vild med at danse, grine og er du samtidig frisk på at få sved på panden? Crossdance kombinerer simple koreografier (ala Just Dance) med fitness og træning til musik. I løbet af timen vil vi lave flere forskellige danse, som hver især sætter fokus på puls, styrke og fede moves. Ind imellem dansene vil vi desuden træne mave, ben, arme og til sidst balance og udstrækning. Vigtigst af alt: Du kan ikke danse forkert!

Underviser: Helene (HP)

Læs mere om

Embrace

Hestlund Embrace er et valgfag, hvor vi vil prøve at bruge næstekærlighed i praksis. Embrace betyder: at omfavne – og det er netop det vi gerne vil gøre – vi vil omfavne mennesker, som har brug for det på den ene eller den anden måde.
Vi lærer om diakoniarbejde og møder udsatte mennesker i vores lokalområde – og er nysgerrige på, hvordan vi her kan være med til at gøre en forskel for dem. Derudover forsøger vi på forskellige måder at samle penge ind til vores diakoniprojekt i Ocna Mures i Rumænien, hvor vi samarbejder med en kirke. Vi slutter faget og året af med at rejse til Rumænien, hvor vi besøger kirkens projekter og er med til at bestemme, hvordan vores indsamlede penge skal bruges. Et fantastisk givende fag!

Underviser: Anette (AB)

Læs mere om

Mediefag

Vil du gerne lære mere om filmproduktion, sociale medier og billeder, så er det her faget for dig! Vi tager udgangspunkt i din mobiltelefon og de mange muligheder, der ligger i den. Du bliver introduceret til grundlæggende teorier, men skal hovedsageligt ud og lege med det – det er den sjoveste måde at lære på! Du kommer til at skabe indhold, som bliver brugt på vores hjemmeside, sociale medier og til messer. Derudover vil du få viden om billedkomposition, lyssætning, redigeringsprogrammer og filmanalyse.

Underviser: Helene (HP)

Læs mere om

SOME – Get reel!

Hvordan laver man den perfekte reel? Kom med på det eneste valgfag, hvor din mobil aldrig bliver inddraget! Her undersøger vi sjove måder at vise dit liv som efterskoleelev! Du vil selv udvikle, instruere, optage og klippe din video, som vil blive brugt på skolens sociale medier. Vi arbejder med SOME-planlægning, elev-takeovers og finder nye og sjove vinkler på at fortælle den gode historie om Hestlund.

Underviser: Helene (HP)

Læs mere om

Programmering og 3D-print

Er du klar på at kombinere kreativitet og spændende teknologi? I dette valgfag vil du lære grundlæggende programmering, så du kan lave dine egne digitale projekter. Vi skal udvikle forskellige typer af simple computerspil og omsætte dine designs til 3D-print. Uanset om du er nybegynder eller har lidt erfaring, vil du udvikle dine færdigheder og blive klogere på både software og hardware. Du vil forbedre din evne til at løse problemer og tænke kreativt, og tage dine egne 3D-printede projekter med hjem.

Underviser: Jakob (JN)

Læs mere om

Fodbold

Som fodbold”tosser” ved, så er fodbold mere end bare 11 spillere, en bold og en bane. Det er fællesskab, følelser, taktik og vigtigst: Fodboldglæde! På valgfaget fodbold får du både frisk luft og masser af kilometer i benene. Du er velkommen uanset hvilket niveau, du spiller på. Vi dyrker det gode sammenhold og vindermentaliteten, når vi fløjter kampene i gang – jo før, jo bedre.

Underviser: “Farlige” Frank (FK)

Læs mere om

Tanketræner

Det er helt almindeligt at have mange tanker og bekymringer, men det kan ende med at fylde så meget, at det bliver uhensigtsmæssigt for dit liv. Her er Tanketrænerne et valgfag for dig, som kender til at kæmpe med overbekymring, generthed og ængstelighed.

På Tanketrænerne har du mulighed for at arbejde imod din indre negative stemme og tage kontrollen over den hjerne, som kan spænde ben for dig. Det kan kræve arbejde med sig selv, men vi skaber rammerne for den trygge samtale gennem relevante redskaber, som du kan tage med videre på din færd. 

Kom, som du er, og så tager vi på vandring i fællesskab.

Undervisere: Ida Marie (IB) og Jonas (JJ)

Læs mere om

Instrument

Er dit yndlingsinstrument trommer, guitar, bas eller klaver, og ønsker du soloundervisning, så har du muligheden her. Undervisningen tilrettelægges præcis til dig og dine ønsker, når du undervises i nodelære, akkordopbygning, spil til fællessang og rytmeforståelse. Vi tilbyder undervisning for både begyndere og let øvede. Er du allerede meget øvet på klaver, udfordrer vi dig gerne både i det rytmiske og klassiske.

Undervisere: Inger Lene (IP) og Torben (TR)

Læs mere om

Drama

Kom med ud på gulvet og smid bøgerne til side! I drama skal vi sammen udforske teatrets verden gennem teori og praksis. Udover at blive en bedre performer, vil du helt sikkert også opleve et unikt fællesskab, når vi arbejder med alt fra skuespilteknikker, stemmen, kropssprog og improvisation. Gennem vores egne iscenesættelser, vil du lære om lyd, lys og afprøve de forskellige roller i teateret. Og så skal vi selvfølgelig også se en professionel forestilling på et rigtigt teater!

Underviser: Helene (HP)

Læs mere om

Træsløjd

Er du vild med duften af frisk træ og nyder du at bruge dine hænder? Kunne du tænke dig at kaste dig ud i dit helt eget snedker-projekt? Så kom med i sløjd-værkstedet! Vi kaster os over træets mange muligheder og producerer alt fra skabe, borde og lysestager. I løbet af valgfaget bliver du introduceret til forskellige teknikker og tilegner dig håndværksmæssige færdigheder. Her kan du gå i mesterlære og kommer gennem hele produktionsprocessen, når dine helt egne ideer bliver til virkelighed. Tænk at kunne tage sit helt eget møbel med sig hjem?

Underviser: Poul (PK)

Læs mere om

Beachvolley

I faget beachvolley kommer der sand mellem tæerne og sol i øjnene. Her flytter vi volley-spillet ud af hallen og ud i den skønne natur på vores helt egen beachvolley-bane. Her kombineres alle de gode ting fra volleyball med sommerstemning og den fryd, det giver at kunne kaste sig rundt uden at slå sig. Volley har et helt unik fokus på holdånd og fællesskab. Vi træner både dit tekniske og taktiske overblik, men vigtigst af alt, så skal vi have det sjovt sammen.

Underviser: Kristian (KD)

Læs mere om

Esport

På valgfaget esport spiller vi CS:GO. Vi fokuserer på udviklingen af færdigheder som spilteori, strategi, kommunikation og teamwork. Gennem coaching lærer I at udtænke og gennemføre strategier som et hold. Målet er at finpudse dine spil-evner, så du kan blive en dygtig holdspiller – og selvfølgelig en stor vinder. Faget er både for piger og drenge.

Underviser: Kristian (KD)

Læs mere om

Band

Hvad skal DIT eget band hedde? Det får DU lov til at bestemme på valgfaget Band. Her spiller vi de sange, som I synes er fede og sjove at spille. Vi øver os i rytmeforståelse, at lytte til musikken og finde ud af, hvordan vi kan gøre numrene til vores egne. Alt efter den enkeltes musikalske niveau bliver I instrueret i, hvordan sangene kan spilles instrumentalt, synges og arrangeres på en god måde. Fællesskabet er i top – ligesom musikken.

Underviser: Torben (TR)

Læs mere om

Outdoor Skills

Kan du lide at være ude i den fri natur? Elsker du at mærke varmen fra et bål og lugten af skovbund? Husker du lyden af at sidde inde under en presenning, mens det regner eller lytte til fuglenes fløjten på en solskinsdag? Så er Outdoor Skills helt sikkert valgfaget for dig. Hvis du er ny i naturen, så vil du lære de basale færdigheder, for at kunne begå dig. Er du allerede i træning, vil du få nye færdigheder, så du får lov til at shine og videregive din naturglæde til dine venner.

Underviser: Henrik (HT)

Læs mere om

Fag X

Her er det perfekte valgfag for dig, der ønsker spændende udfordringer og aldrig vil kede dig. Hver gang vi mødes, prøver vi kræfter med nye og anderledes aktiviteter, som man normalt ikke laver. Det kan være karate, vinterbadning, meditation, paddle tennis og mavedans eller andre skøre ting – forslag er altid velkomne. Dette fag er skabt til dig, der er klar til sjove udfordringer og ønsker at prøve noget nyt.

Underviser: Volontørerne

Hvad er forskellen på valgfag og linjefag?

 

Linjefag

Når du vælger linjefag, vælger du et fag, som du har hele skoleåret. Linjefaget fylder minimum 4 lektioner i dit skema hver uge. Derudover kommer der linjefagsdage og linjefagsture, hvor du sammen med dit linjefag tager afsted på tur.

 

Valgfag

Valgfag giver dig mulighed for at fordybe dig endnu mere i dit linjefaget eller du kan bruge valgfaget til at prøve noget nyt. Du kommer til at have tre forskellige valgfag i løbet af ugen. Midtvejs i dit efterskoleophold får du mulighed for at skifte valgfag, så du kan prøve endnu flere ting.