Friheden til at vælge selv

Hvilke valgfag vælger du?

VALGFAG

I dit skema er der plads til at vælge tre valgfag.

Du har hvert valgfag to timer om ugen, og du vælger det for en tredjedel af året ad gangen.

Når du vælger valgfag, kender du allerede dit linjefag.

Det betyder, at du har mulighed for at have 11 timer idræt, musik eller kreative fag (inklusiv dit linjefag). Du kan naturligvis også vælge valgfag, som ikke er inden for den linje, du har valgt.

På den måde kan du sammensætte dit skema, så det passer lige til dig.

AKTIVE

Fodbold +

Det handler om træning, holdånd og masser af kampe i et sjovt fællesskab. Flere gange om året dyster vi mod andre skoler, når vi deltager i forskellige turneringer.

Faget er for både drenge og piger.

Ansvarlige: Frank Kristensen og Thomas Sommer

Badminton +

Badminton er for dig, som både har spillet en del år og for dig, som kunne tænke sig at lære at spille.

Vi øver teknikker, lærer taktikker, spiller kampe mod hinanden og andre. Og så har vi det sjovt – hver gang.

Ansvarlig: Jonas Ladegaard Jacobsen

Volleyball +

Her får du mulighed for at lære at spille volleyball. Vi træner både teknik, taktik og spil, og der tilbydes deltagelse i flere stævner i løbet af året.

Faget tilbydes til drenge og piger hver for sig. Derudover tilbydes der et eller flere kurser med erfarne klubtrænere oftest i weekender

Ansvarlige: Erik Knudsen og Jonas Ladegaard Jacobsen

Kom i form +

Her får du mulighed for at komme i rigtig god form. Vi træner, sveder og har det sjovt med mange forskellige aktiviteter og sportsgrene. Faget tilbydes for alle og udfordrer den enkelte på deres niveau.

Ansvarlige: Mette Gaarde Bjerregaard og Frank Kristensen

eSport +
Det handler om teknik, hurtighed, ambitioner og adrenalin-rush. Selvfølgelig gør det det. Men på Hestlund Efterskole handler faget lige så meget om at være sammen om at game i en god atmosfære. Vi lærer spilverdenens hemmeligheder og finesser i et varmt og godt kammeratskab. Skal du være med?

Ansvarlige: Mark Just og Ellie Anabell

Læs mere om eSport her.
Dans +
Det handler om bevægelse, rytmik, stemningsfyldt musik, forskelllige stilarter og gode grin. Skal vi danse?

FORDYBELSE

Rytmisk kor +

Kor er for dig, der ønsker at blive en bedre sanger, og dig der ønsker at være en del at et fantastisk musikalsk fællesskab!

Til kor øver vi rytmiske numre i forskellige sværhedsgrader og med varierende stemmer. Glæden ved at synge sammen med andre er vores udgangspunkt. Vi træner i at holde en stemme, arbejder med flerstemmige arrangementers forskellige udtryk og synger forskellige genrer. Her kan du opleve et stærkt musikalsk fællesskab med skæve vinkler og anderledes påfund.

Ansvarlig: Henriette Storbjerg Larsen

Instrument +

I instrumentundervisning bliver der undervist i klaver, guitar, bas og trommer. Det foregår både som enkelt- og gruppeundervisning, hvor der bliver taget hensyn til elevernes individuelle niveau.

Ansvarlig: Henriette Storbjerg Larsen

Klaverundervisning +
Hvis du har lyst til at lære at spille på klaver, tilbyder vi differentieret undervisning i form af, at du sættes sammen par-vis med én, du er på niveau med. Du øver ved klaveret sammen med din makker, og en musiklærer hjælper dig på vej til at lære at spille det, du har lyst til; akkorder til en fællessang eller et musikstykke. Der gives undervisning til begyndere og øvede, rytmisk og klassisk.
Musikteori +
Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan musik er bygget op, tilbyder vi et valgfag, som går mere i dybden med teorien. Vi vil lytte til sange og analysere dem for at forstå, hvilke virkemidler, der bruges for at skabe den rette stemning. Vi vil lære om noder, rytmer, akkordernes opbygning og sammensætning. Måske skal du selv skrive dit helt eget hit af en sang. Valgfaget er et godt afsæt, hvis du vil arbejde videre med musik på gymnasiet.
Førstehjælp +

På dette valgfag skal du lære at foretage grundlæggende livreddende førstehjælp. Den teoretiske og praktiske indlæring vil gå hånd i hånd. 

Ansvarlige: Erik Knudsen

Udeliv +

I valgfaget “Udeliv” får du mulighed for at prøve kræft med diverse friluftsaktiviteter. Du får indsigt i og gør dig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. Det skal medfører, at du udvikler din evne til at opholde dig i naturen uanset vejret. Det er ikke et krav om, at du har prøvet kræfter med udelivet før.

Ansvarlig: Mette Gaarde Bjerregaard

Galla & Design +

I Galla & Design får du mulighed for at skabe dit helt eget festtøj. Ud fra mønstre vi finder, er der mulighed for, at du kan sætte dit helt eget præg på kjolen, toppen eller nederdelen. Det kan være i form af perler, broderi, mm.. Det er ikke et krav, at du har syet før.

Hvis du har lyst og mod på at gå i gang med at sy festtøj, så er det Galla & Design du skal vælge.

Ansvarlig: Karen Marie Sundgaard

Legendary +

Her får du mulighed for at stifte bekendtskab med alle mulige former for sjove, skøre og anderledes aktiviteter.

Du skal være med på lidt af hvert og have lyst til prøve alle mulige udfordringer.

Ansvarlige: Filip Skjold Hedegaard og Benjamin Højer Sand

Konditori +

Her får du mulighed for at bage, pynte, smage og eksperimentere med et væld af lækkerier. Kage, chokolade, marcipan, nougat osv., osv.

Ansvarlige: Karen Marie Sundgaard

Hestlund Embrace +
Vil du gerne arbejde målrettet med at hjælpe svage grupper såvel lokalt som internationalt? Så skal du vælge Hestlund Embrace. Læs om valgfaget lige her

Ansvarlige: Anette Bonde og Lars Hansen

Kom forbi og oplev stemningen

Du bliver en del af et unikt fællesskab på Hestlund Efterskole. Vi vil hinanden, ser hinanden og har plads.