Friheden til at vælge selv

Valgfag

Valgfag

I dit skema er der plads til at vælge tre valgfag. Et valgfag har du to timer om ugen, og du vælger det for en tredjedel af året ad gangen.
Når du vælger valgfag, ved du allerede, hvilket linjefag, du har.

På den måde har du mulighed for at have 11 timer idræt, musik eller kreative fag. Du kan naturligvis også vælge valgfag, som ikke er indenfor den linje, du har valgt. På den måde kan du sammensætte dit skema, så det passer lige til dig.

Aktive

Fodbold +

Med opvarmning, træning og masser af spil. Vi deltager i forskellige turneringer, primært mod andre skoler. (F.eks. Ekstrabladets skolefodboldturnering og efterskoleturnering mod andre efterskoler i Midt- og Vestjylland)

Faget er for både drenge og piger. Ansvarlige: Frank Kristensen, Thomas Sommer og Johanne Volsmann

Badminton +

Badminton er for dig, som både har spillet en del år og for dig, som kunne tænke sig at lære at spille.

• Du bliver inddelt på det niveau, som passer bedst til dig, så du kommer til spille jævnbyrdige kampe. • Du skal lave lidt opvarmning. • Du øver forskellige slag- og benteknikker. • Du får lært lidt om taktik (placering på banen, angrebs- og forsvarspositioner i double) • Du kommer til at spille kampe (single, double, og mixdouble) • Du kommer til at stort badmintonstævne (KFUM- mesterskabet) og DM i hold for efterskoler.

Ansvarlig: John Laue og Lars Hansen

Volleyball +

Her får du mulighed for at lære at spille volleyball. Vi træner både teknik, taktik og spil, og der tilbydes deltagelse i flere stævner i løbet af året.

Faget tilbydes til drenge og piger hver for sig. Derudover tilbydes der et eller flere kurser med erfarne klubtrænere oftest i weekender

Ansvarlige: Erik Knudsen, Lars Hansen, Johanne Volsmann

Løb for livet +

Løb for livet er et valgfag, som udfordrer elevernes personlige distancer, puls og mindset. Her vil hver elev få en personlig løbeplan, så det ønskede distance kan nås. Vi vil fastslå nogle løb så vi har et mål at gå efter, hvor eleverne kan få afprøvet deres form og fysik. Vi vil derfor på dette valgfag løbe for livet og få større indsigt i løbestil, udholdenhed og kondition.

Ansvarlige: Pernille Hoffmann

Kom i form +

Her får du mulighed for at komme i rigtig god form. Vi træner, sveder og har det sjovt med mange forskellige aktiviteter og sportsgrene. Faget tilbydes for alle og udfordrer den enkelte på deres niveau.

Ansvarlige: Pernille Hoffmann

Fordybelse

Apps +

I valgfaget APP DESIGN introduceres eleverne til en grundlæggende forståelse for udvikling af applikationer til iPhones og iPads på begynderniveau. Eleverne kommer til at arbejde med udviklingsprogrammet Xcode, som er Apples eget program. I programmet vil eleverne introduceres til simpel programmering i sproget Swift og grafisk design af applikationer.

Faget er på begynderniveau og er dermed for alle, som er nysgerrige efter at afprøve udvikling af software. Undervisningen følger Apples egen bog om programmering, som er på engelsk. Undervisningen vil bestå af teori og udvikling af simple applikationer, hvor den lærte teori benyttes. Der vil ligeledes være mulighed for, at eleverne kan arbejde med egne projekter og idéer.

   Programmet Xcode kan downloades i AppStore

   Bøgerne ”The Swift Programming Language” og “App Development with Swift” kan downloades fra iBooks.

Ansvarlige: John Laue og Thomas Berg

Rytmisk Kor +

Kor er for dig, der ønsker at blive en bedre sanger, og dig der ønsker at være en del at et fantastisk musikalsk fællesskab!

Til kor øver vi rytmiske numre i forskellige sværhedsgrader og med varierende stemmer. Glæden ved at synge sammen med andre er vores udgangspunkt. Vi træner at holde en stemme, arbejder med flerstemmige arrangementers forskellige udtryk og synger forskellige genrer. Her kan du opleve et stærkt musikalsk fællesskab med skæve vinkler og anderledes påfund

Ansvarlige: Lene Esmarch og Johan Astrup

Instrument +

I instrumentundervisning bliver der undervist i klaver, guitar, bas og trommer. Det foregår både som enkelt- og gruppeundervisning, hvor der bliver taget hensyn til elevernes individuelle niveau.

Ansvarlige: John Laue og Johan Astrup

Førstehjælp +

Eleverne skal lære at foretage grundlæggende livreddende førstehjælp. teoretisk og praktisk indlæring vil gå hånd i hånd.

Ansvarlige: Erik Knudsen

Udeliv +

Valgfaget udeliv får man muligheden for at prøve kræft med diverse friluftsaktiviteter. Eleverne får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. Det skal medfører, at de udvikler deres evne til at opholde sig i naturen uanset vejret. Det er ikke et krav om, at man har prøvet kræfter med udelivet før.

Ansvarlig: Randi Kristensen

Galla & Design +

I Galla & Design får du mulighed for at skabe dit helt eget festtøj. Ud fra mønstre vi finder, er der mulighed for, at du kan sætte dit helt eget præg på kjolen, toppen eller nederdelen. Det kan være i form af perler, broderi, mm.. Det er ikke et krav, at du har syet før, da vi tager en lille samtale om, hvad vi i fællesskab tror, det er realistisk at starte med. Så hvis du har lyst og mod på at gå i gang med at sy festtøj, så er det Galla & Design du skal vælge.

Ansvarlig: Karen Marie Sundgaard

Legendary +

Her får du mulighed for at stifte bekendtskab med alle mulige former for sjove, skøre og anderledes aktiviteter.

Du skal være med på lidt af hvert og have lyst til prøve alle mulige udfordringer.

Ansvarlige: Johanne Volsmann og Johan Astrup

Konditori +

Her får du mulighed for at bage, pynte, smage og eksperimentere med et væld af lækkerier.

Kage, chokolade, marcipan, nougat osv., osv.

Ansvarlige: Karen Marie Sundgaard

Cambridge English +

Cambridge English Language Assessment er et engelsk undervisningskoncept der er udviklet på Cambridge Universitet i England, og som er anerkendt i hele verden. Formålet er at styrke elevernes kompetencer indenfor engelskfaget og give eleven mulighed for at tage certificeringstesten, der er sprogligt adgangsgivende på en lang række skoler og uddannelsesinstitutioner i udlandet.

Hvis man ønsker at tage et ophold på en skole i udlandet på et tidspunkt, vil det være et rigtig godt eksamensbevis at have med, og det kan også være brugbart, hvis man skal arbejde i udlandet. Vi tilbyder valgfaget til både 9. og 10. klasse og det er for alle dem der ønsker at udfordre sig selv fagligt og højne deres engelsk kundskaber. Valgfaget vil blive udbudt i 2. og 3. valgfagsperiode, og man skal tage det i begge perioder.

Ansvarlige: Anette Bonde

Kom forbi og oplev stemningen

Du bliver en del af et unikt fællesskab på Hestlund Efterskole. Vi vil hinanden og ser hinanden, og har plads