Logo Hestlund Efterskole

Åbent hus d. 4. juni

Musik og performance – linjefag

Tid til musik og dig. Tid til rytme-glæde, sangglæde, koncerter og masser af musikoplevelser. Tid til at afprøve, nørde, synge solo og sammen – til at skabe musikken i fællesskabet. Det særlige ved musiklinjen er de mange instrumenter, sangen og den fælles glæde ved at skabe sammen.

Hestlund Efterskole - billeder fra hverdagen

Musik og performance er for alle

Det unikke ved linjen på Hestlund Efterskole er fællesskabet om musikken. Nogle har spillet i mange år – andre er lige begyndt. Og det er okay – for måske vil de erfarne gerne prøve kræfter med et nyt instrument. Måske viser begynderen sig at have et helt særligt talent.

Det handler om at mærke og opleve musikken, som faktisk er en slags sprog uden ord.

 

Spil i band på din efterskole

Hestlund Efterskole har tradition for et godt musikliv, hvor eleverne laver bands sammen og optræder til f.eks. café-aftner og arrangementer.

Linjen er rygraden i musiklivet på skolen, og det er selvfølgelig os, der står for de fleste toner, når vi laver skolens stort anlagte, årlige musical.

VALGFAG

Vil du i dybden med musikken har vi en række valgfag , hvor du får endnu mere musik: Instrumentundervisning, musikteori, sang og sammenspil i band.

Gå til Volleyball, Badminton, eSport eller Fodbold som valgfag her

Du kan også gå mere i bredden med dit efterskoleophold og vælge valgfag, som ligger inden for andre fagområder. Se mere om dine muligheder under Valgfag i menuen.

Oplev dette på Musik og performance

Sammenspil på efterskole

Hvis du skal blive dygtig til musik, er det vigtigt, at du får mange timers erfaring med at spille med andre. På linjen vil du få erfaring med at spille musik sammen med andre i mange forskellige musikgenrer inden for pop/rock, klassisk og jazz.

 

Lær et nyt instrument

På linjen har du mulighed for at lære mange forskellige instrumenter: Guitar, klaver, bas, mandolin, trommer, kontrabas, ukulele, melodica, cello, violin, harpe, harmonika, slideguitar… – vi kunne blive ved.

 

Instrument-undervisning

Vi tilbyder undervisning i næsten alle instrumenter.

Læs mere om musikundervisning under valgfaget Soloinstrument

 

“På besøg hos”

Vi besøger kendte kunstnere, som fortæller om deres vej til det professionelle liv som musiker.

Musikshows

I løbet af året vil vi lave teaterkoncerter rundt omkring i kirker, være med til at sætte skolens store musical op, levere musik til årets forårskoncert. Igennem året vil der en del aftner være musikcaféer på skolen.

 

Koncertoplevelser med efterskolen

Vi inviterer bands til at komme på skolen for at lave koncerter for eleverne. Vi tager med linjen til koncertoplevelser, som f.eks. klassiske koncert i Århus Musikhus, koncerter med jazzorkestre eller acapellakor.

 

Faciliteter

Vi har et velindrettet og hyggeligt musiklokale med eget lydstudie. Du har selvfølgelig altid mulighed for at spille selv eller tage vennerne med ned for at jamme.

 

Opsætning af musicals m.v.

Når vi laver musicals og tager på turné, er grejet selvfølgelig i orden. Vi har, hvad der skal til af mixerpulte, forstærkere, lamper osv. Hvis vi mangler noget til et bestemt formål, lejer vi det. Hos os skal det lyde godt – og se godt ud.

Tilvalg til musik & performance

For dig der virkelig brænder for musik har du mulighed for også at vælge vores musikvalgfag. Derudover kan du få vores musikkurser:

 

  • Musikteori: Et kursus i musikforståelse som giver dig værktøjer og inspirerer dig til at skrive din musik selv. Du vil bl.a. arbejde med node-, rytme- og akkordlære, kvintcirklen samt nodelære.
  • Studieteknik, musikskrivning og elektronisk musik: Lav, indspil og fremfør et selvskrevet nummer med andre bandmedlemmer.
  • Instrumentundervisning: For dig, der brænder for musik og vælger hele musikpakken tilbyder vi  instrumentundervisning 20 gange af 20 minutters undervisning uden egenbetaling.

Besøg os

Lærere på musik og performance linjen

Torben Refsgaard 1

Torben Refsgaard

Lærer
Inger Lene laerer paa Hestlund Efterskole

Inger Lene Pedersen

Lærer
Nicolai Jensen volontoer paa Hestlund Efterskole

Nicolai Jensen

Volontør

Linjefag på hestlund efterskole

Musik & Performance

Fodbold

Håndværk & design

Sport & adventure