Logo Hestlund Efterskole

Åbent hus d. 29. august

efterskole i 10. klasse

10. klasse på Hestlund Efterskole kan noget særligt. Uanset om det er dit første eller andet år på efterskole, vil vi gerne sørge for, at du får en uforglemmelig tid.

Dette kommer til udtryk i udvalget af fag og forløb, der er skræddersyet til 10. klasse på Hestlund Efterskole.

Glade elever 792
Venner 788

Er du klar til et unikt fællesskab, der føles som familie?

Som elev i 10. klasse på Hestlund Efterskole, får du en fantastisk mulighed for at skabe relationer, der vil følge dig langt ind i dit voksne liv – måske resten af livet. Du vil møde folk, der ligesom dig, gerne vil have et sjovt og spændende år, med fokus på oplevelser og kammeratskab.
Da vi er en mindre efterskole, vil du hurtigt lærer navnene på alle skolens beboer, og blive en del af Hestlund-familien.

Mindre pres, flere oplevelser og mere frihed

At gå på efterskole i 10. klasse skal efter vores mening være et år, der er anderledes end alle andre år i folkeskolen. Så selvom der stadig er almindelige fag på skoleskemaet, så anderskiller et efterskoleår i 10. klasse på Hestlund Efterskole sig markant fra 9. klasse.

Som elev i 10. klasse, vil vi udfordre dig på dine holdninger, meninger og tanker. Hvem er du, og hvad vil du?

I 10. klasse er der mindre du skal, og endnu mere du kan. Vores skoleskema er derfor tilrettelagt således, at du kan udskifte nogle af fagene med andre, som passer bedre til dig.

Hestlund Efterskole byder velkommen til Efterskolernes aften

Flyt dine grænser i 10. klasse på efterskole

Som 10. klasses elev har du mulighed for at vælge et fag som vi kalder Challenge. Her bliver du udfordret på alle tænkelige måder – både fysisk og mentalt. Du vil opleve, at faget er en blanding af idræt, mentaltræning, samarbejdsaktivitetter og det vil skubbe til dine grænser.

Med faget Challenge, er du sikret oplevelser og udfordringer, som du aldrig har haft før, og det allerbedste er, at det sker i fælleskab sammen med andre.

Pige gør klar til at kravle på mælkekasse

Kom i mesterlære og bliv klar til uddannelse

På Hestlund Efterskole er det et aktivt til- eller fravalg at have tysk og fysik. Ønsker du ikke at have disse fag, tilbyder vi dig i stedet faget, som vi kalder ‘Mesterlære’.

Her er du og de andre elever i godt selskab med vores pedel eller kok, som vil dele ud af deres store erfaring. Eksempler på opgaver kunne være,  at bygge en shelter, få noget til at fungere igen, lave delikate godbidder til eftermiddagskaffen eller udforske andre muligheder.

Når du er i mesterlære, får du et bedre indblik i, hvordan det er at være elev på en praktisk ungdomsuddannelse efter dit ophold på efterskolen. Flere af vores tidligere elever har brugt netop meterlære-faget til at beslutte, om de skulle fortsætte på en praktisk ungdomsuddanelse.  

Du har mesterlærer-faget 2-4 timer om ugen.

Linjefag på hestlund efterskole

Musik & Performance

Fodbold

Håndværk & design

Sport & adventure

Brobygning i 10. klasse

Som elev i 10. klasse, er det et krav, at du skal i brobygning. Brobygning er et vejlednings- og undervisningsforløb, hvor du kommer ud og prøver at gå på forskellige ungdomsuddannelser. Du kan læse mere om brobygning her: https://www.uvm.dk/vejledning-og-stoettemuligheder/vejledning/ungdomsuddannelse/brobygning-til-ungdomsuddannelse

På brobygnings-forløbet bliver du bekendt med uddannelsernes praktiske og teoretiske elementer og forskellige jobmuligheder, som uddannelserne kan ende med. Brobygning er som regel i oktober måned og varer en uge. Mange af vores elever er efter brobygning klar til at vælge deres ungdomsuddannelse.

OSO (Obligatorisk Selvvalgt Opgave)

Tæt på ugen med brobygning laver alle 10. klasser en obligatorisk selvvalgt opgave. Det er en opgave, som primært handler om dine uddannelsestanker.

Under forløbet får du vejledning af en lærer. Nogle elever vælger at lave et kreativt produkt ved siden af deres opgave.

Glade elever på Hestlund Efterskole 797

Valg af uddannelse

På baggrund af de samtaler vi har i løbet af året, skal du i løbet af foråret (hvor du slutter efterskolet året) vælge, hvilken uddannelse du gerne vil ind på. Det er en stor beslutning at vælge på tværs af alle dine muligheder, og derfor vil vi gerne hjælpe dig. I den forbindelse kan det være en god ide, at du som elev også tager en god snak med din familie om, hvad du kunne tænke dig.

Vi hjælper selvfølgelig med at udfylde alt det formelle, som skal sendes til din kommende uddannelse. 

Embrace med Hestlund Efterskole

Lokalt og internationalt perspektiv med hestlund embrace

Det er forskelligt fra år til år, hvad der er på skemaet. Igennem årene har vi lavet mange forskellige ting.

Vi har skaffet og pakket små julegaver til et julearrangement i en lokal bibelcafé for de kristne afviste asylansøgere på det lokale udrejsecenter. Vi har cyklet og gået ture med ældre på det lokale plejehjem. Vi har besøgt kvinder på Kærshovedgård,. Vi deltager i julearrangementer for udsatte familier i vores lokalområde. Vi har masser af idéer til, hvordan man udviser næstekærlighed i nærheden.

Vil du være en del af de næste projekter?

galleri top