Efterskolernes dag 2022

Se begivenheden

Håndværk & Design

Her er der tid til håndværk og håndarbejde. Tid til at lære nye teknikker, redskaber og materialer at kende. Tid til at være kreativ – til koncentration og hygge.

Kreativ efterskole for alle

Er du vild med at være kreativ og skabe ting ud af ingenting og alting? Så slip fantasien løs og lad drømme blive til virkelighed. Her får du rig mulighed for at udfolde dig kreativt og nyskabende inden for et ocean af forskellige materialer og genrer.

Du får mulighed for at videreudvikle det, du kan, men også blive udfordret i nye aktiviteter. Du får præsenteret nye håndværk og teknikker, men skal også selv være medskabende i processerne.

 

Indhold og materialer

Du kommer til at lave rigtig mange forskellige ting, du ikke har lavet før. Du får styr på alle teknikkerne bag de enkelte discipliner, så du kan opnå det optimale resultat.

Måske har du lyst til at bygge en shelter, lave nye forhindringer til vores hjemmelavede fodboldgolfbane eller noget fedt ud af genbrugsting. Måske har du lyst til at sy dine egne bukser eller bluse, lave en lysestage i beton, male et kunstværk eller noget helt fjerde.

Mulighederne er uendelige, og vi inspirerer hinanden til nye, sjove og temmelig fantastiske produkter.

VALGFAG

Vil du vil dyrke det kreative endnu mere, har vi også valgfaget Kreativ. Læs mere her.

Se også vores valgfag:

Du kan også vælge valgfag, der ligger inden for andre fagområder.

Se dine muligheder under Valgfag i menuen eller under de enkelte linjefag.

Ud på tur

På denne linje besøger vi blandt andet VIA design i Herning og får indblik i, hvilke uddannelsesmuligheder der er inden for håndværksfagene. Vi besøger også en kunstner eller kunsthåndværker og hører og vejen til at leve af sin kreativitet.

Er vi på tur med hele efterskolen til f.eks. København eller Prag, udnytter vi også her muligheden for at blive inspireret inden for design-, beklædning og håndværk.

“Kunst er et fremragende talerør”

”I 9. klasse valgte jeg linjen, fordi jeg gerne ville lære at sy og designe ting i stof. Her i 10. klasse har jeg valgt at fortsætte på linjen for at blive bedre til at tegne. Mennesket har tegnet og malet i tusindvis af år, og den tanke kan jeg godt lide. Det er en fremragende måde at levere budskaber på.

Et af mine yndlingstemaer i tegningerne er frihed. Det at være fri. At turde være sig selv og vise andre, hvem man er. Man kan beskrive frihed ved hjælp af det, man tegner – men også i måden, man gør det på. F.eks. ved at vælge en simpel frihåndsteknik.

Jeg elsker at gå på efterskole. Her på Hestlund er man nødt til selv at tage noget ansvar for sin udvikling, men det er ok – for det giver en masse erfaring, som man kan bruge senere…” 

Mustafa, elev

Din lærer er Karen Marie

Karen Marie er uddannet håndarbejdslærer og konditor. Hun har stor erfaring med mange forskellige teknikker og materialer og sørger for at forny sig, så hun kan blive ved med at inspirere i de kreative fag: ”På denne linje får vi hoved og hænder til at arbejde sammen.”

Skolens kreativlokale er fyldt med alle mulige materialer, så du ret hurtigt kan gå igang, når du får en idé.

“Det fede er, at man kan skabe noget sjovt og levende ud af småkedelige materialer. Ja, faktisk kan man skabe, hvad man vil – og tilmed noget, som kan glæde andre. Der er en god stemning her i ”Krea”. Alle arbejder meget koncentreret, men vi hygger os helt vildt.”

Iben, elev

 

Slut af med dit eget kreative projekt 

I slutningen af året får du en fri opgave, hvor du kan bruge alle de teknikker, du har lært i undervisningen. Det handler simpelthen om at få hoved og hænder til at arbejde sammen, så det slår gnister.

En disciplin, som de fleste elever på linjen mestrer efter et år på Hestlund Efterskole – og som altid resulterer i fantastiske, sjove, skøre og interessante påfund!

 

Oplev skolen på egen hånd med en rundvisning