Efterskolernes dag 2022

Se begivenheden

Musik & Performance – linjefag

Tid til musik og dig. Tid til rytme-glæde, sangglæde, koncerter og masser af musikoplevelser. Tid til at afprøve, nørde, synge solo og sammen – til at skabe musikken i fællesskabet. Det særlige ved musiklinjen er de mange instrumenter, sangen og den fælles glæde ved at skabe sammen.

Musiklinjen er for alle

Det unikke ved linjen på Hestlund Efterskole er fællesskabet om musikken. Nogle har spillet i mange år – andre er lige begyndt. Og det er okay – for måske vil de erfarne gerne prøve kræfter med et nyt instrument. Måske viser begynderen sig at have et helt særligt talent.

Det handler om at mærke og opleve musikken, som faktisk er en slags sprog uden ord.

 

Spil i band på din efterskole

Hestlund Efterskole har tradition for et godt musikliv, hvor eleverne laver bands sammen og optræder til f.eks. café-aftner og arrangementer.

Linjen er rygraden i musiklivet på skolen, og det er selvfølgelig os, der står for de fleste toner, når vi laver skolens stort anlagte, årlige musical.

VALGFAG

Vil du i dybden med musikken har vi en række valgfag , hvor du får endnu mere musik: Instrumentundervisning, musikteori, sang og sammenspil i band.

Se tilbuddet om valgfag i:

Du kan også gå mere i bredden med dit efterskoleophold og vælge valgfag, som ligger inden for andre fagområder. Se mere om dine muligheder under Valgfag i menuen.

Sammenspil på efterskole

Hvis du skal blive dygtig til musik, er det vigtigt, at du får mange timers erfaring med at spille med andre. På linjen vil du få erfaring med at spille musik sammen med andre i mange forskellige musikgenrer inden for pop/rock, klassisk og jazz.

Lær et nyt instrument

På linjen har du mulighed for at lære mange forskellige instrumenter: Guitar, klaver, bas, mandolin, trommer, kontrabas, ukulele, melodica, cello, violin, harpe, harmonika, slideguitar… – vi kunne blive ved.

Instrumentundervisning

Vi tilbyder undervisning i næsten alle instrumenter.

Læs om musikundervisning under valgfaget Soloinstrument

 

“På besøg hos”

Vi besøger kendte kunstnere, som fortæller om deres vej til det professionelle liv som musiker.

Musikshows

I løbet af året vil vi lave teaterkoncerter rundt omkring i kirker, være med til at sætte skolens store musical op, levere musik til årets forårskoncert. Igennem året vil der en del aftner være musikcaféer på skolen.

Koncertoplevelser med efterskolen

Vi inviterer bands til at komme på skolen for at lave koncerter for eleverne. Vi tager med linjen til koncertoplevelser, som f.eks. klassiske koncert i Århus Musikhus, koncerter med jazzorkestre eller acapellakor.

Faciliteter

Vi har et velindrettet og hyggeligt musiklokale med eget lydstudie. Du har selvfølgelig altid mulighed for at spille selv eller tage vennerne med ned for at jamme.

Opsætning af musicals m.v.

Når vi laver musicals og tager på turné, er grejet selvfølgelig i orden. Vi har, hvad der skal til at mixerpulte, forstærkere, lamper osv. Hvis vi mangler noget til et bestemt formål, lejer vi det. Hos os skal det lyde godt – og se godt ud.

Musiklærer Henriette og Per-Arnt!

”Jeg elsker fællessang! Der er ikke noget bedre end at give den gas på klaveret og mærke sangglæden sprede sig i alle stemmer og i hele lokalet. Det fede ved musiklinjen er, at det er for alle – både nybegyndere og de rigtig dygtige. Her er der garanti for læring, udvikling og rigtig gode musikoplevelser.”

– Henriette, linjefagslærer på MUSIK

”Jeg er ham læreren, der kan spille 13 forskellige instrumenter, men er virkelig dårlig til at læse noder. Uanset hvilket instrument, du godt kunne tænke dig at lære, så er jeg klar til at lære fra mig. Jeg brænder for at lege med skæve, sjove og kreative udtryk, for selvom det ikke er helt korrekt, så ender det altid i en fed rytme, når alle spiller eller synger med.”

– Per-Arnt, linjefagslærer på MUSIK.

Tilvalg af musik

For dig der virkelig brænder for musik har du mulighed for også at vælge vores musikvalgfag. Derudover kan du så få vores musikkurser:

Musikteori

Et kursus i musikforståelse som giver dig værktøjer og inspirerer dig til at skrive din musik selv. Du vil bl.a. arbejde med node-, rytme- og akkordlære, kvintcirklen samt nodelære.

Studieteknik, musikskrivning og elektronisk musik

Lav, indspil og fremfør et selvskrevet nummer med andre bandmedlemmer. Vi får besøg af gæstelærere som f.eks. Stefan Kvam og Marie Højlund.

Instrumentundervisning

For dig, der brænder for musik, og vælger hele musikpakken tilbyder vi  instrumentundervisning 20 gange af 20 minutters undervisning uden egenbetaling.

 

Oplev skolen på egen hånd med en rundvisning